Radu Dudău

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare
Radu Dudău
Radu Dudău.jpg
Născut 1969, Vaslui
Ocupaţie profesor universitar, analist de politică externă

Radu Dudău (n. martie 1969, Vaslui) este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti şi şef de serviciu de documentare şi bibliotecă la Institutul Diplomatic Român. În prezent, predă cursuri de filosofie politică, teoria relaţiilor internaţionale şi analiza conflictelor internaţionale atât la Facultatea de Filosofie, cât şi la specializarea Relaţii internaţionale şi Studii Europene a Facultăţii de Istorie, ambele din cadrul Universităţii Bucureşti.

Biografie

Radu Dudău s-a născut la Vaslui, în martie 1969. A absolvit Facultăţile de Fizică (1993) şi Filosofie (1996) ale Universităţii din Iaşi. În 2002 a obtinut titlul de doctor în filosofie (Dr.Phil.) al Universităţii Konstanz din Germania, cu o disertaţie de filosofie a Ştiinţei. Radu Dudău a avut stagii de cercetare la mai multe universităţi din străinătate, printre care Oxford (1999), Viena (2001) şi Pittsburgh (2004). A participat la numeroase conferinţe internaţionale.

A fost lector la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Iaşi între 2003 şi 2006, apoi conferenţiar la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti din 2006. Predă cursuri de filosofie politică, teoria relaţiilor internaţionale şi analiza conflictelor internaţionale la specializările de profil ale Facultăţii de Istorie şi ale Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti. Din februarie 2006 este cercetător ştiinţific la Institutul Diplomatic Român, unde ocupă funcţia de şef de serviciu de documentare şi bibliotecă. Coordonează activitatea de cercetare din IDR şi conduce o direcţie de cercetare pe tema guvernanţei globale. A publicat numeroase articole academice în domeniile filosofiei analitice şi ale teoriei relaţiilor internaţionale şi politicii internaţionale. A publicat în presa culturală şi este frecvent invitat în emisiuni de televiziune şi radio pentru analize de politică externă.

Bibliografie

  • Institutul Diplomatic Român